فرایند تولید کنسانتره اب پرتغال
⚜صنایع غذایی⚜
👈فرآیند تولید کنسانتره آب پرتقال:
🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊
۱.حمل و نقل پرتقال:
 پرتقال از باغات تا کارخانه بوسیله کامیون ها و وانت ها منتقل می گردد و به کارخانه برده میشود.
وانت های حامل پرتقال به قسمت توزین می روند و پس از توزین پرتقال ها به بخش تخلیه انتقال داده میشوند
وپس از این مرحله پرتقال ها به قسمت سیلو یا انبار انتقال داده میشوند.
۲.سیلو گذاری و انبار:
انبار ها معمولاً سیلو های فلزی می باشند.در اکثر کارخانه های امروزی سیلو ها دارای پایانه های از جهت تهویه مناسب طراحی می شوند ، با این حال مدت زمان نگهداری میوه در سیلو ها محدود می باشد به همین دلیل حداکثر زمان نگهداری میوه ها در سیلوها به مدت ۶۱ تا۴۲ساعت قبل از فرآیند می باشد.
۳.حوضچه تخلیه و شستشوی پرتقال:
پرتقال که قرار است آبگیری گردد در داخل استخر پر آب گل و لای چسبیده پاک شده و در ته استخر ته نشین می شود که بعدا آن را پاکسازی می کنند.
البته استخر های شستشو دارای شرایط و ساختار ویژه جهت شستشوب مناسب هستند.
۴.درجه بندی اولیه:
پرتقال ها پس از شستشو و زدودن گل و لای بر روی نوار نقاله قرار می گیرند و کارگران در دو طرف پرتقال های له شده و صدمه دیده را از سالم ها جدا کرده و این کار بصورت دستی انجام می شود.
۵.قسمت برس زنی(Brush washer): 
در این قسمت دستگاه برس زن با برس های مخصوص وجود دارد ،که با گردش برس ها و پاشش آب بقایای سمپاشی را پاک و کاملاً تمیز می کند.
۶.درجه بندی ثانویه پرتقال:
بعد از برس زنی و شستشو، پرتقالها به وسیله نوار نقاله به سمت بالا برده شده و با عبور از یک میز مخصوص مورد برسی مجدد قرار می گیرند و پرتقال های نا مناسب جدا شده و از خط تولید نیز جدا می شوند پرتقال های سالم روی نوار نقاله کج قرار می گیرند. این نوار نقاله در طول مسیر خود در بعضی قسمت ها کجشده که در زیر انها مجرا هایی وجود دارد و پرتقالها به سه اندازه کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم می شوند. 
علت این دسته بندی وجود دستگاه آبگیری مخصوص هر اندازه می باشد.
۷.استخراج کننده آب پرتقال(Extractor):
استخراج کننده ها دو دسته هستند:
الف:مدل براون(Brown)
ب.مدل F.M.C
امروزه از استخراج کننده های F.M.Cدر اکثر تولیدات مرکبات استفاده می شود. 
استخراج کننده هایF.M.C پنج تایی می تواند در هر دقیقه ۰۰۵۵۲۳پرتقال را آبگیری کند.
 ۸.فینیشینگ(Finishing):
در این قسمت تمام مواد موجود در آب پرتقال از آن جدا می شود.
زواید جدا شده در این مرحله وارد مجرای تفاله پرتقال می گردد و از آنجا برای خوراک دام انتقال می یابد و آب پرتقال نیز بقیه مراحل را طی خواهد کرد.
۹.سانترفیوژ:
در این قسمت دستگاه سانترفیوژ آب پرتقال را سانترفیوژ کرده و باعث ته نشین و جدا کردن ذرات جامد باقی مانده می شود. سپس برای تغلیظ آماده و برای اپراتور فرستاده می شود.
۰۱.هواگیری آب پرتقال:
پس از طی مراحل قبلی آب پرتقال هواگیری می شود زیرا حاوی هوای محبوس شده است و برای تخلیه هوای آن ، آن را به داخل یک هوا گیر تحت خلا می فرستند. 
از مزایای این مرحله می توان به جلوگیری از انهدام ویتامین c و سایر تغییرات مربوط به اکسیژن اشاره کرد.
۱۱.تلغیظ آب پرتقال در اپراتور:
در این مرحله تلغیظ و پاستوریزاسیون با هم انجام می گیرند، با این حال در بعضی سیستم ها این دو عمل از هم مجزا می باشد.
در این قسمت چهار مرحله وجود دارد که آب پرتقال در هر مرحله دمای متفاوتی را تحمل می کند. 
۲۱.خنک کردن:
آب پرتقال پس از تغلیظ در برج لواپتور یک مبدل حرارتی صفحه ای (پلیتی)ماشین از ۰۹ درجه سانتی گراد به دمای حدود ۵۱- درجه به ۵-درجه می رسد. با این عمل شوک حرارتی به محصول داده می شود که باعث می شود محلول عاری از میکروب گردد.  آب پرتقال پس از رسیدن به دمای ۵- درجه به مخازن انتقال داده می شود و در بشکه های ۰۲۲ لیتری پر و دربندی می گردد و در سردخانه نگهداری می شود. 
۳۱.انبار و سرد خانه:
انبار در جوار سالن تولیدات احداث و سرد خانه دارای دمای ۸۱-درجه سانتی گراد است و دارای شرایط بهداشتی می باشد.
 
       + نوشته شده در دوشنبه هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت 21:50 توسط فاطمه عالیشوندی
        | 
       
   
	  به نام الله