آرد سمولینا از یک نوع گندم به نام دوروم بدست می آید.این گندم نسبت به سایر ارقام گندم دارای املاح و مواد معدنی بیشتری است،پروتئین زیادتری دارد و ماکارونی تهیه شده با آرد این گندم به رنگ زرد کهربایی است.     

 
آرد مخصوص ماكاروني آرد سمولينا است و از گندم‌هاي سخت كه معروف‌ترين آنها دروم نام دارد، حاصل مي‌شود. اين آرد به رنگ زرد كهربايي است كه به دليل بتاكاروتن طبيعي موجود در آن است. بتاكاروتن در آغوز شير مادر، هويج و هلو نيز وجود دارد و ماده‌اي است كه بدن را در قبال امراض مختلف مصون كرده و ضدسرطان است. از آنجا كه آرد سمولينا بسيار درشت‌تر از آرد نول است نشاسته در مغز ذره آرد باقي مي‌ماند و باعث مي‌شود هيچ‌گاه ماكاروني به هم نچسبد. امروزه در اروپا و آمريكا و كانادا ماكاروني تنها از آرد سمولينا توليد مي‌شود. زيرا اين آرد سرشار از املاح معدني و انواع ويتامين‌ها خصوصا ويتامين‌هاي گروه B است. هم‌چنين كربوهيدرات‌هاي موجود در ماكاروني تهيه‌شده از اين نوع آرد بسيار خوب بوده و با توليد ماده‌اي به نام سروتونين در مغز باعث هوشياري و تنظيم عواطف و احساسات مي‌شود.  
 
این آرد با پروتئین زیاد، کیفیت بالای گلوتن، خاکستر پایین، رنگ روشن و دانه بندی زبر مناسب برای تولید انواع ماکارونی به روش های سنتی و مدرن می باشد.
 
این آرد به جهت کیفیت مطلوب دانه بندی برای کارخانجات با تجهیزات حمل و نقل پنوماتیکی مناسب می باشد.